dimecres, 23 de gener del 2008

The Crinn - the crinn

The Crinn són el nou fitxatge de Nuclear Blast (o si més no, un dels nous) però això avui en dia ja no és garantia de res. Comença a ser una mica avorrit veure com les teòricament alternatives i modernes discogràfiques opten sempre per la filosofia de peix al cove i no arrisquen gens en buscar grups que realment aportin alguna cosa novedosa a la música. Necessiten un Monchi urgentment.

Amb això vinc a dir que, tot i que és indubtable que aquesta gent toquen molt bé i també componen bé, no són res de l'altre món sinó que, en més o menys quantitat i amb més o menys encert, ja els hem sentit d'altres vegades.


És a dir, si primer em poses una cançó de Zubrowska i després una d'ells, molt probablemnt pensaré que estic escoltant el mateix grup. I qui diu Zubrowska, diu The End, els primerencs The Dillinger Escape Plan o, en menor mesura, Cephalic Carnage. Res de nou sota el sol.

Però amb tot això no vull dir que no sigui un ep recomanable, sinó que només t'aviso que això ja ho has escoltat moltes d'altres vegades i que, si ets com jo que ja n'estàs una mica fart, això no t'aportarà res de nou. L'única cosa que pot aportar és que, si en uns anys es converteixen en un grup gegant i famós arreu del món, tu ja tindràs el seu ep i podràs dir que
antes, cuando estaban con Corrosive Recordings, molaban más y ahora son una puta mierda.

En definitiva, no cal que m'allargui massa més: si ets un seguidor encegat d'aquest estil tan peculiar i tan valorat avui en dia (estic parlant evidentment del
math-core-amb-tocs-grind-i-una-mica-emo-sense-oblidar-nos-de-messhugah-ni-del-jazz-de-los-cojones) doncs aquests poden passar a engrossir la llista dels teus grups preferits (perquè ho fan realment bé) però si com jo, ja comences a estar cansat de tot això, els oblidaràs en un tancar i obrir d'ulls.

Tu esculls.

PS: lo millor d'ells, el títol de la quarta cançó: Fight fire with water, you idiot. Em trec el barret, sí senyor.

Valoració subjectiva: 3,7/5 No hi ha dubte que, tot i lo dit anteriorment, Nuclear Blast han fitxat un gran grup (com no podria ser d'altra manera). Toquen molt bé i composen millor. Però el cas és que no hi ha ben bé res que, després d'escoltar l'ep, se't quedi gravat a la memòria (excepte el ditxós títol que t'he dit abans). Sigui com sigui, serà millor no perdre'ls la vista, per si de cas.

Valoració objectiva: 2,5/5 Els aprovo justet, justet per tot això que has anat llegint: The Crinn ho fan molt bé però és lo que fa tothom ara mateix. Recordes quan tothom criticava els grunges de segona (i tercera) generacio? I els nu-metaleros de segona (i tercera i quarta) generació? Doncs amb una mica de sort, aviat començaran a sorgir les crítiques cap a aquests grups fins que tindran molta menys rellevància de la que, immeredescudament se'ls dona ara, i estarem a les portes d'algun moviment nou dins del metal... Ahhh*, quan arribi aquest dia...
Contacte: http://www.thecrinn.com

*Aquest Ahhh es pronuncia com els del Monegal.